Emelie 25 år, stående vid havet vintertid

Emelie 25 år: Jag har så många egna idéer jag skulle vilja utveckla och gå vidare med

Min livssituation är inte bra. Den har sett ungefär likadan ut de senaste 10 åren, ända sen jag slutade högstadiet. Jag vet inte vad jag vill eller vad jag klarar av och jag känner inte att jag hittat någon som kan handleda mig in på rätt väg.

Jag är kreativ och har konstnärliga anlag. Jag vill känna mig fri och kunna ha ett flexibelt arbete. Jag har funderat på att hitta en affärsidé och starta eget internetföretag för att ta tillvara mina egenskaper och samtidigt ha ett arbete som är flexibelt. Jag klarar inte av rutinarbeten och arbetssituationer med en massa regler om när och hur man ska arbeta. Då känner jag mig som i ett fängelse.

Jag har blivit slussad överallt, från studievägledare till ungdomslotsar till vägledare på ams. För när man hamnar mellan ”sprickorna” som jag så finns det ingen som kan hjälpa en. Om jag är inskriven på distansutbildningar, vilket jag varit ett flertal gånger, så får jag inget utkomststöd. Då fungerar inte ekonomin och jag avbryter utbildningarna. Om jag jobbar tar det inte länge innan jag blir frustrerad och hamnar i depressionsperioder. Igen ett misslyckande. Jag har testat på alla möjliga olika vägar som jag trott att kunde leda till en hållbar vardag, men det är väldigt svårt och jag är inte tillräckligt motiverad.

Jag har så många egna idéer jag skulle vilja utveckla och gå vidare med, men jag behöver hjälp för att förverkliga dem i ett eget företagande och med att klara av vardagen under tiden.

Känner du igen dig? Välkommen att kontakta Visa vägen!

Publicerad 24.6.2019
Uppdaterad 27.9.2019

Site by Strax