Jag är ny på Åland

Du är inte ensam om att nyss ha flyttat till Åland och ha många obesvarade frågor. Ett bra sätt att komma in i det åländska samhället är att du har ett arbete. Det är också viktigt att arbetet känns givande och passar just dig och din livssituation.

Vår vägledning är till för dig som funderar på jobb och utbildning. Vi tar tillsammans reda på vad du har för alternativ och vart du ska vända dig när du vill ta dig vidare i arbetslivet på Åland.

Känner du igen dig?

För att komma igång rekommenderar vi att du bekantar dig med informationen här på visavagen.ax samt läser berättelserna vi samlat på denna sida. Kanske du känner igen dig i någon av dem?

Vill du söka information själv?

AMS - Här finns aktuella lediga jobb som anmälts till Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet. 

Åland living - Allmän information om arbetsmarknaden på Åland. Webbplatsen är främst riktad till den som funderar på att flytta till Åland.

Kompassen - Finns till för inflyttade från utomnordiska länder. Här kan du som är ny på Åland få hjälp med vart du ska vända dig i olika frågor gällande exempelvis ansökningar och andra formaliteter.

Jag vill studera - Information på Visa vägen om utbildning.

Behöver du vägledning för att komma vidare?

Välkommen att kontakta Visa vägen!

Behöver du en tolk? Meddela ditt behov av tolk då du tar kontakt, så försöker vi ordna det.

 

 

Publicerad 12.6.2019
Uppdaterad 13.1.2022
Kvinna i soffa som ser fundersam ut

Jenny 35 år: Jag vet att jag vill studera vidare men jag vet inte till vad

Jag är trött på min nuvarande bransch, det är för stressigt och för oregelbundna arbetstider. Därför har jag sagt upp mig från mitt senaste... Läs hela berättelsen ›

Site by Strax