Jag är ny på Åland

Du är inte ensam om att nyss ha flyttat till Åland och ha många obesvarade frågor. Det kan vara en utmaning att lära sig hur allt fungerar eller veta var du kan få svar på dina frågor. Ett bra sätt att komma in i det åländska samhället är att du har ett arbete. Det är också viktigt att arbetet känns givande och passar just dig och din livssituation. Då kommer du att trivas och känna att du bygger en meningsfull framtid på Åland. 

Vår vägledning är till för dig som funderar på jobb och utbildning. Vi finns här för att ge dig stöd på vägen. Dels genom att väcka nya tankar och hjälpa dig att lära känna dig själv lite bättre. Dels genom kontakter och praktisk information. Har du erfarenheter från en bransch som inte finns på Åland? Kanske dina kunskaper kan komma till nytta inom ett helt annat yrke? Kanske behöver du studera? Vi tar tillsammans reda på vad du har för alternativ och vart du ska vända dig när du vill ta dig vidare i arbetslivet på Åland. Det ökar dina möjligheter att både hitta och våga välja en ny riktning på arbetsmarknaden. 

Känner du igen dig?

För att komma igång rekommenderar vi att du bekantar dig med informationen här på visavagen.ax samt läser berättelserna nedan på denna sida.

Vill du söka information själv?

AMS - Här finns aktuella lediga jobb som anmälts till Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet.

Åland living - Allmän information om arbetsmarknaden på Åland. Webbplatsen är främst riktad till den som funderar på att flytta till Åland.

En säker hamn - Här finns information om och länkar till allt möjligt i det åländska samhället. 

Jag vill studera - Information på Visa vägen om utbildning

Behöver du vägledning för att komma vidare?

Välkommen att höra av dig till Visa vägen om du inte hittar den information som du söker eller känner att du vill prata med någon som kanske kan vägleda dig vidare! Fyll i vårt kontaktformulär så tar vi tar kontakt med dig senast inom ett par dagar för att boka en tid.

Kontakta oss för att boka tid för att träffa en vägledare

Publicerad 12.6.2019
Uppdaterad 21.10.2019
Kvinna i soffa som ser fundersam ut

Viktoria 35 år: Jag vet att jag vill studera vidare men jag vet inte till vad

Jag är trött på min nuvarande bransch, det är för stressigt och för oregelbundna arbetstider. Därför har jag sagt upp mig från mitt senaste... Läs hela berättelsen ›

Visa vägen är en försöksverksamhet vid Ålands landskapsregering. Vi erbjuder karriärvägledning för vuxna som vill förändra sin arbetssituation.

Site by Strax