Jag är ny på Åland

Du är inte ensam om att nyss ha flyttat till Åland och ha många obesvarade frågor. Ett bra sätt att komma in i det åländska samhället är att du har ett arbete. Det är också viktigt att arbetet känns givande och passar just dig och din livssituation.

Vår vägledning är till för dig som funderar på jobb och utbildning. Vi tar tillsammans reda på vad du har för alternativ och vart du ska vända dig när du vill ta dig vidare i arbetslivet på Åland.

Känner du igen dig?

För att komma igång rekommenderar vi att du bekantar dig med informationen här på visavagen.ax samt läser berättelserna  vi samlat på denna sida. Kanske du känner igen dig i någon av dem?

Vill du söka information själv?

AMS - Här finns aktuella lediga jobb som anmälts till Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet. Visa vägens service fortsätter i höst i AMS regi.

Åland living - Allmän information om arbetsmarknaden på Åland. Webbplatsen är främst riktad till den som funderar på att flytta till Åland.

https://kompassen.ax/ - Här finns information om och länkar till allt möjligt i det åländska samhället. 

Jag vill studera - Information på Visa vägen om utbildning

Behöver du vägledning för att komma vidare?

Välkommen till AMS och Visa vägen i höst. Visa vägens verksamhet är tillfälligt stängd under sommaren 2021.

Behöver du en tolk? Meddela ditt behov av tolk då du tar kontakt, så försöker vi ordna det.

 

 

Publicerad 12.6.2019
Uppdaterad 28.6.2021
Kvinna i soffa som ser fundersam ut

Jenny 35 år: Jag vet att jag vill studera vidare men jag vet inte till vad

Jag är trött på min nuvarande bransch, det är för stressigt och för oregelbundna arbetstider. Därför har jag sagt upp mig från mitt senaste... Läs hela berättelsen ›

Visa vägen erbjuder karriärvägledning för vuxna som vill förändra sin arbetssituation. Från hösten kommer Visa vägens tjänster att erbjudas hos AMS.

Site by Strax