Jag vill byta arbetsuppgifter

Du är inte ensam om att längta efter nya utmaningar i arbetslivet.

På Visa vägen får du information och rådgivning om utbildningar och yrken, branscher, men vi börjar inte vår coaching där. Vi brukar börja samtala om dina önskningar, drömmar och dina möjligheter utifrån dina arbetssäkerheter. När du fått en bättre självinsikt om vad du vill och kan, när vi ”tittat inåt” och kartlagt din arbetsmarknadsprofil är det dags att ”titta utåt”. Vilka yrken och utbildningar finns för just dig och din livssituation? Vilka arbeten och branschen skulle passa din kompetens?   

Ibland kan det vara skönt att få reda ut sina tankar med en neutral part som har tystnadsplikt. Visa vägen kan ge dig stöd genom att väcka nya tankar och hjälpa dig att lära känna dig själv bättre. På så sätt kan du öka du dina möjligheter att både hitta och våga ta dig an nya arbetsuppgifter, på nuvarande eller på en ny arbetsplats

Känner du igen dig?

För att komma igång rekommenderar vi att du bekantar dig med informationen här på visavagen.ax samt läser berättelserna nedan på denna sida. Kanske du känner igen dig i någon av dem?

Behöver du hjälp från andra instanser?

Ibland kan problemen på en arbetsplats vara av sådant slag att du behöver vända dig till en part eller myndighet som kan ge direkt råd kring regler och lagar. Om rättigheter och skyldigheter på arbetsplatsen, kontakta:

Arbetarskyddet - Arbetarskyddet vid Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland ger råd och anvisningar i frågor om arbetsmiljö, arbetsförhållanden och villkor för anställningsförhållanden.

Fackförbunden på Åland - På Åland finns flera fackföreningar inom olika branscher. Som medlem kan man få råd och juridisk hjälp kring förhållandet på din arbetsplats.

Behöver du vägledning för att komma vidare?

Kontakta oss!

Publicerad 12.6.2019
Uppdaterad 18.6.2020
Tobias 20, lutar sig mot vägg

Tobias 20 år: Jag tycker att det är dags att börja studera igen

Jag gick i gymnasiet och har efter det jobbat på lite olika ställen. Mitt förra jobb, som var ett vikariat som assistent, slutade i förra... Läs hela berättelsen ›
Ella 32, sitter vid bordet framför dator

Ella 32 år: Jag vill göra något mer kreativt

När jag gick ut grundskolan hamnade jag in på studier till närvårdare med inriktning mental och missbruk. Just nu arbetar jag dock inom... Läs hela berättelsen ›
Ung kvinna vid skrivbord

Karin 20 år: Jag trivs inte alls på min arbetsplats

Jag flyttade till Åland från mitt hemland när jag var 10 år gammal. Jag har studerat på Ålands yrkesgymnasium gick ut med bra betyg. Mitt... Läs hela berättelsen ›

Visa vägen är en försöksverksamhet vid Ålands landskapsregering. Vi erbjuder karriärvägledning för vuxna som vill förändra sin arbetssituation.

Site by Strax