Jag vill söka jobb

Du är inte ensam om att befinna dig i ett vägval där du funderar på att byta jobb. Nu är det kanske rätt tid för dig att studera vidare, byta bana och pröva något nytt?

Visa vägen finns för att ge dig stöd på vägen för att öva dina möjligheter att både hitta och våga välja ett nytt jobb.

Trivs du på din arbetsplats? Du kanske vill stanna kvar men pröva andra arbetsuppgifter?

Kanske dina samtal hos oss hjälper dig till nya möjligheter på nuvarande arbetsplats?

Känner du igen dig?

Vi rekommenderar att du bekantar dig med informationen här på visavagen.ax. Klicka gärna vidare på sidorna för jobbsökartips.

För att komma igång rekommenderar vi att du bekantar dig med informationen här på visavagen.ax samt läser berättelserna nedan på denna sida. Kanske du känner igen dig i någon av dem?

Behöver du jobbsöktips?

Kontakta oss för ett samtal.

Vill du söka information själv?

AMS - Här publiceras kontinuerligt aktuella lediga jobb som anmälts till Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet.

Åland living - Allmän information om arbetsmarknaden på Åland. Innehållet är riktat främst till den som funderar på att flytta till Åland.

Arbetsförmedlingen - Den svenska arbetsförmedlingen har en webbplats med många tips och råd om att söka jobb och hur man kan hitta sin nya karriär.

Är du intresserad av jobb hos en speciell arbetsgivare? Gå till deras hemsida eller ta direkt kontakt med personalansvarig på arbetsplatsen.

Behöver du vägledning för att komma vidare?

  • Vill du ha feedback på din färdiga arbetsansökan eller CV?
  • Behöver du kanske hjälp med att skria en ansökan?
  • Kanske du vill resonera fritt med en neutral vägledare som har tystnadsplikt om dina framtidsplaner?

Kontakta oss för mer råd och stöd!

Publicerad 12.6.2019
Uppdaterad 18.6.2020
Ella 32, sitter vid bordet framför dator

Ella 32 år: Jag vill göra något mer kreativt

När jag gick ut grundskolan hamnade jag in på studier till närvårdare med inriktning mental och missbruk. Just nu arbetar jag dock inom... Läs hela berättelsen ›
Ung kvinna vid skrivbord

Karin 20 år: Jag trivs inte alls på min arbetsplats

Jag flyttade till Åland från mitt hemland när jag var 10 år gammal. Jag har studerat på Ålands yrkesgymnasium gick ut med bra betyg. Mitt... Läs hela berättelsen ›

Visa vägen är en försöksverksamhet vid Ålands landskapsregering. Vi erbjuder karriärvägledning för vuxna som vill förändra sin arbetssituation.

Site by Strax