Jag vill söka jobb

Du är inte ensam om att befinna dig i ett vägval där du funderar på att byta jobb. Vår vägledning är till för dig som funderar på din framtid och på hur du ska hitta ett jobb som passar just dig och din livssituation.

Vi finns här för att ge dig stöd på vägen. Till exempel genom att väcka nya tankar och hjälpa dig att lära känna dig själv lite bättre. På så sätt ökar du dina möjligheter att både hitta och våga välja ett nytt jobb. Eller så kanske vårt samtal kan hjälpa dig att hitta nya möjligheter att utveckla din nuvarade arbetssituation?

Känner du igen dig?

För att komma igång rekommenderar vi att du bekantar dig med informationen här på visavagen.ax samt läser berättelserna på denna sida. Klicka gärna vidare på sidorna för mer jobbsökartips.

Vill du söka information själv?

AMS - Här publiceras kontinuerligt aktuella lediga jobb som anmälts till Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet.

Åland living - Allmän information om arbetsmarknaden på Åland. Innehållet är riktat främst till den som funderar på att flytta till Åland.

Arbetsförmedlingen - Den svenska arbetsförmedlingen har en webbplats med många tips och råd om att söka jobb och hur man kan hitta sin nya karriär.

Är du intresserad av att söka jobb hos en speciell arbetsgivare, så lönar det sig att läsa på dess hemsida eller ta direkt kontakt med personalansvarig på arbetsplatsen.

Behöver du vägledning för att komma vidare?

Kontakta oss gärna för mer råd och stöd i dina funderingar på ny väg i arbetslivet! Kanske vill du ha feedback på din färdiga arbetsansökan eller CV? Eller boka en tid för att resonera kring dina planer för framtiden? Tiden bokar du genom att att fylla i vårt kontaktformulär så kontaktar vi dig med förslag på dag och tid som passar dig.

Boka en tid för att träffa en vägledare

Publicerad 12.6.2019
Uppdaterad 21.10.2019
Ella 32, sitter vid bordet framför dator

Ella 32 år: Jag vill göra något mer kreativt

När jag gick ut grundskolan hamnade jag in på studier till närvårdare med inriktning mental och missbruk. Just nu arbetar jag dock inom... Läs hela berättelsen ›
Ung kvinna vid skrivbord

Karin 20 år: Jag trivs inte alls på min arbetsplats

Jag flyttade till Åland från mitt hemland när jag var 10 år gammal. Jag har studerat på Ålands yrkesgymnasium gick ut med bra betyg. Mitt... Läs hela berättelsen ›

Visa vägen är en försöksverksamhet vid Ålands landskapsregering. Vi erbjuder karriärvägledning för vuxna som vill förändra sin arbetssituation.

Site by Strax