Jag vill söka jobb

Trivs du på din arbetsplats men inte med arbetsuppgifterna? Du kanske vill stanna kvar men pröva andra arbetsuppgifter? Eller tvärtom: du vill byta arbetsplats men fortsätta jobba med samma typ av uppgifter? Eller så är detta kanske rätt tid för dig att byta bana helt och hållet, kanske studera vidare och pröva något nytt? 

Du är inte ensam om att fundera på en ny väg i arbetslivet. Visa vägen finns för att ge dig stöd på vägen. Tillsammans med en oberoende karriärvägledare ser du över dina möjligheter på arbetsmarknaden för att hitta en ny karriär och bli stärkt i att våga byta jobb eller yrke.

Kanske dina samtal hos oss hjälper dig till nya möjligheter på nuvarande arbetsplats?

Känner du igen dig?

För att komma igång rekommenderar vi att du bekantar dig med informationen här på visavagen.ax samt läser berättelserna  vi samlat på denna sida. Kanske du känner igen dig i någon av dem?

Vill du söka information själv?

AMS - Här publiceras kontinuerligt aktuella lediga jobb som anmälts till Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet. 

Åland living - Allmän information om arbetsmarknaden på Åland. Innehållet är riktat främst till den som funderar på att flytta till Åland.

Arbetsförmedlingen - Den svenska arbetsförmedlingen har en webbplats med många tips och råd om att söka jobb och hur man kan hitta sin nya karriär.

Är du intresserad av jobb hos en speciell arbetsgivare? Gå till deras hemsida eller ta direkt kontakt med personalansvarig på arbetsplatsen.

Behöver du vägledning för att komma vidare?

  • Vill du ha feedback på din färdiga arbetsansökan eller CV?
  • Behöver du kanske hjälp med att skriva en ansökan?
  • Kanske du vill resonera fritt med en neutral vägledare som har tystnadsplikt om dina framtidsplaner?

Välkommen att kontakta Visa vägen! 

Publicerad 12.6.2019
Uppdaterad 13.1.2022
Ella 32, sitter vid bordet framför dator

Ella 32 år: Jag vill göra något mer kreativt

När jag gick ut grundskolan hamnade jag in på studier till närvårdare med inriktning mental och missbruk. Just nu arbetar jag dock inom... Läs hela berättelsen ›
Ung kvinna vid skrivbord

Karin 20 år: Jag trivs inte alls på min arbetsplats

Jag flyttade till Åland från mitt hemland när jag var 10 år gammal. Jag har studerat på Ålands yrkesgymnasium gick ut med bra betyg. Mitt... Läs hela berättelsen ›

Site by Strax