Jag vill starta eget

Du är inte ensam om att befinna dig i ett vägval där du funderar på att bli egenföretagare. Vår vägledning är till för dig som funderar på din framtid och går i starta-eget-tankar, men ännu inte vågat ta steget fullt ut.

Vi finns här för att ge dig stöd på vägen. Till exempel genom att väcka nya tankar och resonera om dina förutsättningar att starta eget företag. Vågar du satsa? Är tiden den rätta? Har du vad som krävs? 

Vill du ha handfasta råd om hur du går tillväga, bolla affärsidéer eller utvecklingsplaner så kan Ålands näringsliv erbjuda dig specifik rådgivning på detta område. På deras webbplats startaeget.ax hittar du omfattande information, råd och tips om vad du bör tänka på som egen företagare.   

Känner du igen dig?

För att komma igång rekommenderar vi att du bekantar dig med informationen här på visavagen.ax samt läser berättelserna nedan på denna sida.

Behöver du vägledning för att komma vidare?

Jag vill boka tid hos Visa vägen för att träffa en vägledare

Jag vill kontakta Ålands näringsliv för företagsrådgivning

Publicerad 12.6.2019
Uppdaterad 19.9.2019
Emelie 25 år, stående vid havet vintertid

Emelie 25 år: Jag har så många egna idéer jag skulle vilja utveckla och gå vidare med

Min livssituation är inte bra. Den har sett ungefär likadan ut de senaste 10 åren, ända sen jag slutade högstadiet. Jag vet inte vad jag... Läs hela berättelsen ›

Visa vägen är en försöksverksamhet vid Ålands landskapsregering. Vi erbjuder karriärvägledning för vuxna som vill förändra sin arbetssituation.

Site by Strax