Jag vill starta eget

Många ålänningar, födda som inflyttade, funderar på att bli egenföretagare. Vår vägledning är till för dig som går i starta-eget-tankar, men ännu inte vågat ta steget fullt ut.

Vi finns för att ge dig stöd på vägen. Vågar du satsa? Är tiden den rätta? Har du vad som krävs? 

Har du kanske redan bestämt dig för att starta eget? Har du affärsidé och handlingsplan klar? Då ska du istället kontakta Ålands näringsliv. På deras webbplats startaeget.ax hittar du omfattande information, råd och tips om vad du bör tänka på som egen företagare.      

Känner du igen dig?

För att komma igång rekommenderar vi att du bekantar dig med informationen här på visavagen.ax samt läser berättelserna  vi samlat på denna sida. Kanske du känner igen dig i någon av dem?

Behöver du vägledning för att komma vidare?

Visa vägens verksamhet är tillfälligt stängd under sommaren 2021. Till hösten öppnar vi igen i AMS regi. Vi rekommenderar att du tills dess vänder dig till Ålands näringsliv i alla frågor som handlar om starta-eget.

Jag vill kontakta Ålands näringsliv för företagsrådgivning

Publicerad 12.6.2019
Uppdaterad 24.6.2021
Emelie 25 år, stående vid havet vintertid

Emelie 25 år: Jag har så många egna idéer jag skulle vilja utveckla och gå vidare med

Min livssituation är inte bra. Den har sett ungefär likadan ut de senaste 10 åren, ända sen jag slutade högstadiet. Jag vet inte vad jag... Läs hela berättelsen ›

Visa vägen erbjuder karriärvägledning för vuxna som vill förändra sin arbetssituation. Från hösten kommer Visa vägens tjänster att erbjudas hos AMS.

Site by Strax