6 viktiga färdigheter på arbetsplatser i post-pandemins värld.

6 viktiga färdigheter på arbetsplatser i post-pandemins värld.

Världen som vi känner den förändras fort och med pandemin – ännu fortare, och det inkluderar också förändringar på arbetsplatser. Baserat på undersökningar av amerikanska specialister, kommer följande färdigheter att vara några av viktigaste i framtiden:

Självgående – förmågan att ta ansvar för sin egen roll i företaget och utvecklas i sin roll Man ska kunna identifiera kunskaper och egenskaper man behöver att utveckla, inte bara deltaga i arbetsgivarens initierade utbildningar.

Digital kapacitet  – förmågan att använda teknologi för att kunna arbeta på distans med likvärdig effektivitet.  

Empati – för att förstå hur andra har behövt kämpa såsom kollegor, chefer och andra företag, och för att kunna hjälpa andra.

Kommunikationshantering – förmågan att kommunicera effektivt muntligt och via text. Kommunikation ändras när man har samtal via olika medier: telefon, videochatt eller chatt. Man ska kunna anpassa sig efter olika medier att för undvika missförstånd.

Anpassningsförmåga – När arbetssätt snabbt förändras, behöver man kunna ändra och anpassa sig till nya utmaningar och nya sätt att arbeta, att vara motiverad och inspirerad oberoende av arbetssätt.

Förmågan att motivera – förmågan att motivera  sig själv, kollegor och chefer. I dessa tider av osäkerhet,  kan man behöva kämpa för att hålla motivationen uppe. Därför är det extra viktigt att kunna motivera sig själv och andra att fortsätta arbeta och utvecklas!

Publicerad 5.11.2020
Uppdaterad 5.11.2020

Site by Strax