Några tips för att hitta en ny väg i arbetslivet

  1. Analysera: vilka är dina styrkor och kompetenser? Vad är just du bra på? Lista dem!
  2. Prata med nära och kära: Vilka av dem har ett jobb som de verkligen älskar? Vilka faktorer har en positiv påverkan på dem? Kanske du då kommer på vilka faktorer som skulle ha en positiv påverkan på dig?!
  3. Bygg din arbetsmarknadsprofil: Använd sociala medier och nätverka på till exempel Linkedin.
  4. Kartlägg din livssituation: Kanske din privata status har förändrats? Kanske barnen blivit vuxna och flyttat hemifrån? Kanske du precis skaffat familj? Kanske du just därför vill ha ett arbete med mer utmaningar eller flexiblare arbetstider eller något annat som ger dig en bättre balans mellan jobb och fritid.
  5. Hitta dina drivkrafter: ringa in det som du ”går igång på” yrkesmässigt. Fråga dig själv om de kompetenser som du har skulle kunna komma till användning inom något annat arbetsområde? Vi kallar det för ”transferkunskaper”.
  6. Skriv ner det du drömmer om: hur skulle ett drömjobb vara för just dig? Miljön där du vill jobba, dina uppgifter, dina kolleger, ledarskapet? Vilka yrken matchar med just det?
  7. Nätverka: Nätverk är alltifrån personliga kontakter till de kontakter du har via jobbet, på sociala medier men även bekantas bekanta. Använd dem du har – och var generös tillbaka. De flesta jobb hittas via kontakter.
  8. Researcha: Prata med dem som jobbar med det du drömmer om. Vi kallar det för att göra en ”informationsintervju”.
  9. Verkar detta för mycket, för svårt, för jobbigt att göra ensam?! På Visa vägen kan vi hjälpa dig! Boka tid med en av våra vägledare och ta första steget mot en bättre framtid!
Publicerad 18.8.2020
Uppdaterad 18.8.2020

Site by Strax